BEYPAZARI BELEDİYESİ CUMA NAMAZI SONRASI CAMİİLERDE AŞURE DAĞITTI.

Beypazarı Belediyesi tarafından her yıl özenle hazırlanan aşureler cami,mescit, Hanlarönü  ve mahallelerde (köy) 10.000 adet hazırlanarak dağıtıldı. Beypazarı Taş Mektep’te hazırlanan aşurelerin lezzeti, vatandaşlarca da bilindiğinden aşure dağıtımına ilgi büyük oldu.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “Her yöre kendine özgü gelenekleriyle bütünleştirdiği bereketin sembolü aşureyi, eş, dost ve akrabalarının yanı sıra yoksulundan zenginine toplumun tüm kesimlerine dağıtıyor. Biz de bu anlayış içerisinde her yıl vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. Bu ay çok önemli bir aydır. Hz. Âdem’in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh’un gemisinin tufandan, Hz. İbrahim’in ateşten kurtulduğu, Hz. Yakub’un oğlu Hz. Yusuf’a kavuştuğu, Hz. Hüseyin’in şahadetinin olduğu bir aydır. Aşure Günü’nün İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini, birlik ve dayanışmaya vesile olmasını diliyorum" dedi.