BEYPAZARI ATATÜRK´Ü ANDI

Atatürk Parkı´nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ramazan Çalım, kamu kurum ve kuruluşları daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler katıldılar.

İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasının ardından Saat 9 u 5 geçe sirenler çalınarak saygı duruşunda bulunuldu.İstiklal Marşı´nın okunmasıyla tören sona erdi.Anma etkinlikleri bugün saat 10:30da Beypazarı Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda devam edecek.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün, İstiklal Savaşı’nı zafere ulaştıran eşsiz bir komutan, insanlık tarihine damga vurmuş müstesna şahsiyetlerden biri olduğunu belirtti.

Başkan Kaplan “Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı´nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´ni kurdu. Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk´ün bıraktığı eserin büyüklüğü,  milletimize gurur vermektedir. Bütün bunlar, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Türk milletinin kalbindeki yerini ve sevgisini korumayı başaran büyük bir devlet adamı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü rahmet ve şükran ile anıyoruz." dedi.