15. ENGELSİZ TURİZM KONGRESİNDE BEYPAZARI BELEDİYESİNE PLAKET VERİLDİ

14 Kasım 2014 Cuma günü Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen açılış töreni ile başlayan kongrede; “Engelsiz Turizm '' ana teması ile engelli bireylerin turizm faaliyetine katılımlarını zorlaştıran hususlar ele alındı.

13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında Kemaleddin Salonu'nda gerçekleştirilen kongre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve Beypazarı Belediyesi'nin destekleri ile düzenlendi. Beypazarı Belediyesi olarak katılmış olduğumuz 15. Engelsiz Turizm Kongresinde düzenlenen plaket törenine Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan adına Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Çanak aldı.

Kongrede turizm sektörünün önündeki “fiziksel, hukuksal, sosyal, psikolojik, ekonomik, politik, stratejik, yönetsel, örgütsel engeller '' ile “turizm eğitimi, istihdam, turizm pazarlaması ve destinasyon yönetimi ile ilgili engeller '' konulu başlıklar tartışıldı.
Dünya nüfusunun yüzde 15'ini oluşturan engelli bireyleri ve turizmin önündeki engelleri odak noktası haline getiren 15. Ulusal Turizm Kongresi kapsamında 112 akademik çalışma hazırlandığı bildirildi.