15.ULUSAL TURİZM KONGRESİ FİNALİ BEYPAZARI´NDA YAPILDI

Türkiye’nin en önemli ve en köklü turizm kongresi olan Ulusal Turizm Kongresi’nin 15’incisi, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği ile bu sene Ankara’da gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başlayan kongre? “Engelsiz Turizm” ana teması ile engelli bireylerin turizm faaliyetine katılımlarını zorlaştıran konulara yoğunlaşarak çözüm önerileri sunmayı hedefliyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 81 ilin Üniversitelerinin dekanları, doçentler ve öğretim görevlileri, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Doç.Dr.Arzu Kılıçlar ile birlikte 250 kişilik bir grupla Beypazarı Gezisi düzenlediler."

Sabah saatlerinde Beypazarı'na gelen konuklara Beypazarı Belediyesi ev sahipliği yaptı. Doğanbey tesislerinde açık havada çay içen konuklara Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Başkan Yardımcısı Veysel Çanak ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Durmuş Bıdak eşlik etti. Hıdırlık Tepesi'nde Beypazarı'nı kuşbakışı izleyen konuklar Beypazarı ile ilgili bilgi aldılar. Beypazarı Tarihi dokusunun gezilmesi sonrası Beypazarı Taş Mektep'te Beypazarı yöresel yemeklerinden oluşan öğle yemeği yenildi.

Doç. Dr. Arzu Kılıçlar, beraberinde fakülte dekanları ile birlikte Beypazarı Başkanlık Konağı'nda Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'la bir araya geldiler. Konuklar Beypazarı ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'da kendilerini Beypazarı'nda ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ve tekrar beklediklerini ifade etti.