BEYPAZARI KENT KONSEYİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Beypazarı Belediyesi'nin organize ettiği Beypazarı Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı Zirve Tesislerinde dün akşam yapıldı.Kent Konseyi Genel Kuruluna Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Necdet Çalışkan, önceki dönem Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp, AK Parti İlçe Başkanı Ali Çakıroğlu, CHP İlçe Başkanı Ali Uysal, MHP İlçe Başkanı Ahmet Uzunoğlu, Ankara Üniversitesi Beypazarı Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Timur Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Beypazarı Müftüsü Mustafa Düzgüney, Beypazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kaplan, Mahalle muhtarları, Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Akşam yemeğinin ardından yapılan genel kurul toplantısı açılış konuşmasını Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Özdemir yaptı. Özdemir Kent Konseyi hakkında katılımcıları bilgilendirerek konsey üye adaylarını okudu. Yapılan oylamada 155 konsey üyesi oy birliği ile kabul edildi.

Geçici Divan Kurulu eski Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp, Mustafa Açıkgöz ve Rahmi İncesu, önergeleri okuyarak oylamaya sundu. Yapılan oylamayla komisyonlar belirlendi.Buna göre;

·         Bayındırlık İmar ve Şehircilik Komisyonu

·         Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu

·         Gençlik ve Spor Komisyonu

·         Turizm ve Tanıtım Komisyonu

·         Sanayi, Ticaret ve Esnaf Komisyonu

·         Çevre ve Sağlık Komisyonu

·         Tarım ve Hayvancılık Komisyonu

·         Ulaşım ve Trafik düzenleme komisyonu

·         Yaşlı ve Engelli Hakları Komisyonu

olmak üzere 9 komisyon oluşturuldu.

Yapılan konuşmalarda Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan burada alınan kararların takipçisi olacaklarını, her türlü desteği sağlayacaklarını belirtirken, Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya Konseyin kentin ileri gelenlerinden oluşan, kent sakinlerinin söz sahibi olduğu bir oluşum olduğunu ifade etti. Kaymakam Kaya "Yaşadığımız yeri daha yaşanabilir, daha gelişmiş bir hale getirmek için çözüm önerilerinizi sunun, Belediye Başkanımızın bu konuya  verdiği önem belli, biz de Beypazarı Kaymakamlığı olarak destekliyoruz" dedi.

Divan kurulunun aldığı önerilerde Başkanlık İçin önerilen iş adamı Erdal Bozkurt oy birliği ile Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.6 senedir Ankara Büyükşehir Kent Konseyi'nde çalışmaları olduğunu ifade eden Erdal Bozkurt bir teşekkür konuşması yaptı.  Bozkurt "Güven ve itimatlarınıza layık olmaya çalışacağım. Kent Konseyleri bağımsız oluşumlardır, İlçemizin meselelerine sahip çıkma yönünde gayret gösteren, birlik beraberlik, ortak akıl ortaya çıkmasını hedefleyen gönüllü teşekküllerdir. İnşallah Beypazarı'nın kalkınması için güzel kararlar alacak, sorunların tartışıldığı, kimsenin ötekileştirilmediği, ortak aklın buluşacağı güzel bir Kent Konseyi oluşturacağız." dedi.