BEYPAZARI´NDA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlemiş olduğu 3 Aralık Dünya Engelliler Programına Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Çanak ve eski Belediye Başkanı Cengiz Özalp’in eşi Hamide Özalp, Gönül Dostları, ilçemizdeki öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla kutlandı.

  Ülkemizin nüfusunun %12’lik kısmı engelli bireylerden oluşmaktadır. Engelli bireylerin hatırlanması gereksinimlerinin, sıkıntılarının dile getirilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulabilmesi amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak belirlenmiştir.

     Engellik sadece engelli bireylerin yaşadığı bir sorun olmayıp bütün toplumu ilgilendiren ve ortak bilincin oluşturulmasının gerekli olduğu bir konudur. Bu çerçevede engelli bireyler de diğer bireylere sunulan eğitim, sağlık, iş imkânı, sosyal etkinlikler ve engellerinin neden olduğu sınırlılıklardan en az şekilde etkilenmeleri için gerekli kolaylıkların sağlanması gerekmektedir. Bu çerçevede belirli oranda engelliliği bulunan bireylere ve ya ailesine engelli maaşı, işverenlerin engelli kontenjanı bulundurma zorunluluğu, eğitim giderlerinin karşılanması, araç alımlarında vergi indirimi gibi ayrıca belediyelerin de bunduğu çeşitli hizmetler bulunmaktadır. Engellileri bizden ayrı görmeyerek toplumsal hayata katmak bizim ya da bir yakınımızın bir gün engelli olabileceği ihtimalini göz ardı etmeden onlara iletişim kurmak en önemli insani görevlerimizdendir.

      İlçemizde de hemen hemen hepimizin hayatına bir noktadan dokunan engelli bireylerimizin bu özel gününü hatırlamak ve hatırlatmak amaçlı Üreğil köyünde bulunan Beypazarı Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Beypazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin birlikte düzenlediği programda veliler, öğretmenler, öğrenci ve diğer engelli bireylerin sorunları ve hayatından kesitler konu alınmıştır.