BEYPAZARI ÇOCUK MECLİSİ KURULDU

Beypazarı’nda yaşayan çocukların problemlerini, taleplerini ifade etmelerini ve kendileriyle ilgili problemlerin çözümünde aktif rol almalarını sağlamak; çocukların içinde yaşadığı ülkenin, manevi ve ahlaki değerlerini öğrenebilmeleri ve geleceklerine güvenle bakabilmeleri amacıyla Beypazarı Belediyesi'nce Halkevi salonunda yapılan kongreye Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Özdemir, Okul İdarecileri, öğretmenler ve okullarında seçilmiş öğrenciler katıldılar.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan açılış konuşmasında "Gelecekteki ilçemizi şekillendirecek, gelecekte ilçemize yön verecek olan gençlerimizi şimdiden bir takım konuları görerek, anlayarak, daha güçlü daha verimli olmaları için yönlendirmek, onlara destek olmak istiyoruz.En öncelikli konularımızdan bir tanesi, eğitimle alakalı, gençlerimizle alakalı faaliyetlerimize öncelik vermek, onlara  yön vermektir. Şunun bilincindeyiz ki gençlerine sahip çıkamayan bir milletin bir yerlere gelmesi,  başarılı olabilmesi mümkün değil." dedi.

Konuşmalar sonrası geçici Divan Kurulunca Meclis Başkanı seçimine geçildi. 16 Adayın bulunduğu seçimde Serhat Sevimli, Aleyna Uysal ve Fatih Kütükçü en çok oy alan isimler oldu. 3 adayın yeniden açık oylamaya sunulması sonrası Beypazarı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Fatih Kütükçü başkan seçildi.

Çocuk Meclisinde Başkanlık seçimi sonrası komisyonlar şu şekilde belirlendi;

·         Eğitim ve Kültür Komisyonu

·         Çevre ve Temizlik Komisyonu

·         Spor Komisyonu

·         Basın Yayın Tanıtım Komisyonu

·         İnceleme Araştırma Komisyonu

·         Okul İhtiyaçları Tespit Komisyonu

·         Turizm Komisyonu

·         Engelli Komisyonu

Dilek ve temenniler kısmında ise öğrenciler yazılı ve sözlü olarak önergelerini sundular.Okullardaki sorunlar, yaşanan aksaklıklar, çevre ve ilçe sorunlarına değinen çocuklar son olarak Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'la hatıra fotoğrafı çektirdiler.