AĞAÇLAR KATLEDİLMİYOR, NAKLEDİLİYOR

Beypazarı Belediyesi'nce eski hastane ve Kaymakamlık Lojmanı arazisinde çalışmalar sürüyor. En son Beypazarı Belediyesi Sevgi Evi olarak kullanılan binanın yıkılmasının ardından,  yeniden  iş merkezi veya konut  yapımı için hafriyat çalışmalarının başlayacağı alanda bulunan ağaçların akibeti vatandaşlarca da merak ediliyordu.

Ağaçların zarar görmeden canlı halde başka bir yere nakledilmesi için girişimlerde bulunan Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, çalışmaların ağaçlar nakledilene kadar durdurulması talimatını vermişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından bugün gelen özel ağaç sökme aracı ile ağaçların nakil çalışmaları başladı. Özel makina yardımıyla toprağı ve kökleri ile birlikte yerinden sökülen ağaçlar, bir süre önce yapımı tamamlanan Beypazarı ASKİ Bölge Müdürlüğü bahçesine yeniden dikildi.

Yetkililer, ağaçların canlı olarak yerlerinden sökülmesinin kolay olmadığını, ancak ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ve bununda kendilerini çok memnun ettiğini sözlerine eklerken,  ağaçların kesilmeden sökülmesi ve canlı olarak nakledilmesi konusunda ise çevredeki vatandaşlar, bazı belediyeler ağaç katliamı yaparken Beypazarı Belediyesi'nin bu konuda duyarlı olmasından memnuniyet duyduklarını belirttiler.