YILLARDIR SÜRE GELEN BİR SORUN DAHA TARİHE KARIŞIYOR

Beypazarı'nda vatandaşlarca yıllardır çözüm bulunması istenen konulardan biri olan ve ilçe merkezine yakın bir alanda koku ve sineklerin çoğalmasına yol açan dev bir dağ halindeki şehir çöplüğü ne artık çöp nakli yapılmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hibe edilen katı atık nakil aracı bugün ilk seferini yapıyor.İlçe merkezinden toplanan çöpler Beypazarı Belediyesi'nin kendi bünyesinde yapımını tamamladığı transfer merkezinde katı atık nakil aracına yüklenmeye başladı.Çöp kamyonlarından yüklenen çöpler artık Yenikent'teki geri dönüşüm tesislerine günlük olarak nakledilecek.

Yapılan ilk nakil çalışmalarını yerinde inceleyen Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan "Artık çöplerimiz ilçemizdeki çöplüğe dökülmeyecek. Kamyonlara toplanan çöpler transfer merkezinde katı atık nakil aracımıza yüklenerek Yenikent'e götürülecek. Mevcut Beypazarı çöplüğüne taşıma işleminin durmasıyla, önümüzdeki süreçte çöplüğü de kaldırarak yerine dev bir rekreasyon alanı yapmayı planlıyoruz. Söz verdiğimiz gibi bu sorunu da bu şekilde çözdüğümüz için mutluyuz" dedi.