2015 BEYPAZARI´NIN YILI OLACAK !

Beypazarı Taş Mektep'te verilen akşam yemeğinde Beypazarı Kuru İmalatçıları ile bir araya gelen Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, kuru imalatı yapan esnafın istek ve taleplerini dinledi.Her şeye açık olduklarını ifade eden Kaplan,  "Hangi desteği ne şekilde isterseniz yardımcı olacağım.Sizleri bir araya getirerek sorunları birlikte aşalım, buluşmanıza aracılık edelim istedik" dedi.

Beypazarı Kurusu imalatcıları kendi aralarında kurunun kalitesi konusunda titiz olunmasının gerektiği ve fiyat konusunda da birlik olunmasını isteyerek,  Belediye Başkanlığından taleplerinin de fiyat ve kalite konusunda bu denetimin sağlanması olduğunu ifade ettiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Beypazarı'nda Kuru Üretim Tesisi yapmayı düşündüğünü belirten Kaplan "Gazi Üniversitesi  4 aydır laboratuarlarında protein yönünden zenginleştirilmiş kuru ortaya çıkarmak için çalışıyor. Amaç Kurunun protein değerlerini artırmak aynı zamanda da tadını değiştirmemek. Protein yönünden zenginleştirilen bu kurunun Beypazarı'nda kurulacak üretim tesisinde imalatı yapılacak. İç tüketim ve piyasa ile alakası olmayacak, yapılan kurular Afrika ülkelerine gönderilecek. Beypazarı'ndaki imalatçılarımızın tedirgin olacağı hiçbir durum olmadığı gibi, daha da faydası olacak." dedi.

Beypazarı'ndaki gelişim ve değişim sürecinin heyecanla takipçisi olduklarını belirten kurucular Başkan Kaplan'dan çalışmalar hakkında da bilgiler aldı. 2015 Yılının Beypazarı'nın yılı olacağını belirten Kaplan, Beypazarı'nı bekleyen yeni gelişmeleri ardı ardına sıraladı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan "Bildiğiniz gibi Kırbaşı yolu üzerinde bir çevre yolu yapımına başladık. İkinci bir çevre yoluna başlayacağız. Azmak mevkiinden başlayacak olan çevre yolu Akropol Termal çevresi üzerinden Kırbaşı Yoluna bağlanacak.Böylece kamyonların şehir içinden geçişi de sona erecek.

Hızlı Tren İstasyonlarından birisi de ilçemizde olacağını biliyorsunuz. Bu yönde başka bir önemli gelişme de ilçemize canlılık katacak, ulaşımda kolaylık sağlayacak.Kayaş'tan Çayırhan'a kadar banliyö treni geliyor.

Eski hastane arazisini devraldık ve o bölgeyi yeniden canlandırıyoruz. Vatandaşlarımız 40-50 yaşından sonra tapu sahibi oluyor.Yani tapu işlemleri için şu anki yere 4 kat çıkan genelde yaşlılarımız. Bu çileye son vermek için eski acil servis binasının giriş katını tapu müdürlüğüne veriyoruz.Vatandaşlar aracını rahatça park edip kolayca işlemlerini yapacaklar.Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüklerimiz de orada hizmet verecek.

Yeni belediye binamız için proje çalışmalarına başladık, binamızı Ciner grubu yapacak. Ciner grubu aynı zamanda Boztepe'de 2500-3000 metrekarelik bir alana Engelliler için okul yapımına başlıyor.

Turizmi çeşitlendirmek, en azından 1 gün konaklamanın sağlanması için çalışmalarımız var. Köst yolu üzerinde 10.000 dönümlük bir alana Tabiat Parkı yapmak için girişimlerimiz var, Milli Parklar Müdürlüğü'nden olumlu yanıt aldık, Orman Genel Müdürlüğü ile de görüşüyoruz.Piknik alanları, konaklama alanları, kır düğünleri için yeri olacak.

İnözü Vadisi'nde yüksek bir bölgeye seyir terası yapılacak. Seyir terasından İnözü Vadisi'nin eşsiz manzarası izlenebilecek, ilçe turizmine renk katacak.

Hıdırlık Tepemizin proje çalışmaları bitti.Mart ayından itibaren Hıdırlık Tepesi ilçemize yakışır şekilde çok farklı ve görkemli bir tepe olacak.

Doğalgaz aslında bulunduğumuz bu kış mevsiminde ilçemize gelmiş olacaktı. Açılan bir mahkeme engel oldu ancak, Temmuz ayında Beypazarı'na doğalgaz gelmiş olacak.

Beypazarımızın merkezi Hanlarönü ve Bankalar Caddesi için proje ve etüt çalışmaları bitti. Yolu çamurlu deniyor, farkındayız ancak yapıp tekrar bozmaya gerek yok. Meydan düzenlemesi çalışmaları başlayacak.

Karcıkaya mevkiine ulaşım için çevre yolumuzu neredeyse açtık.İşçilerin ve işçi araçlarının geçişi buradan sağlanacak. Cumartesi pazar günleri Alaaddin Sokağa giriş trafiğe kapalı olduğu için tarladan yorgun argın dönen insanlar birde evine yürüyerek gitmek durumunda kalmayacak. Bir müdahele anında sıkıntı yaşayan İtfaiye ve 112 ekipleri de artık rahatça o mahalledeki evlere ulaşabilecek.Bu yoldan dükkanlara da ulaşımın sağlanacağı düşünüldüğünde, İlçe merkezini de trafiğe kapatma düşüncemiz var. Daha birçok netliğe kavuşacak çalışma ve proje var" dedi.