BEYPAZARI KIŞ TURİZMİNDE DE YÜZ GÜLDÜRECEK

Beypazarı Belediyesi ve Kayı Doğa Sporları Kulübü Derneği organizasyonuyla gerçekleştirilen orta zorluktaki kar yürüyüşü katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Beypazarı'nın Karaşar Mahallesi Kirazyanı Yaylası'nda gerçekleştirilen yürüyüşe Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı Müftüsü Mustafa Düzgüney, Kent Konseyi Başkanı Erdal Bozkurt, Kayı Doğa Sporları Derneği Başkanı Cem Koçyiğit, AK Parti İlçe Teşkilatı ve ilçe protokolünün yanı sıra çocuk ve yaşlılarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Asfalt yoldan 400 metre sonra güneşli bir havada, zaman zaman diz boyunu aşan karla kaplı ormanlık alanda gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren yürüyüş sonrası katılımcılara semaverde çay, ekmek arası köfte ve sucuk ve çeşitli içecekler ikram edildi. Piknik havasında sona eren yürüyüşlerin düzenli olarak gerçekleştirileceğini ve daha kapsamlı hale getirileceğini ifade eden Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, "Açık hava müzesini andıran ve kültür turizmi ile önce çıkan ilçemiz, aynı zamanda muhteşem doğa güzelliklerine sahip. Bulunduğumuz 1600 rakımlı bu ormanlık bölge, kış sporları ve trekking için oldukça müsait ve kış boyu sürekli kar var. Bölgemizin tanıtımı ve sağlıklı yaşam adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Kış aylarında ilçemizde yapılacak bu tür etkinlikleri öne çıkarmak istiyoruz. Bölgemiz İstanbul, Ankara ve İç Anadolu'nun diğer illerinden kolaylıkla ulaşım sağlanabilecek bir bölge ve hafta sonları keyifli vakit geçirilebilecek alanlara sahip. Süreç içerisinde bu tür etkinliklerimizi daha kapsamlı ve geniş katılımlarla gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İlçe merkezinde kapalı bir hava ve sis var ancak buraya çıktığımızda görüyoruz ki pırıl pırıl bir güneş, yemyeşil çam ormanları, bol oksijen var. Yine bu bölgede vatandaşlarımız ailece gelerek kızak ve mangal keyfi yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz geleneksel Kızak Şenliği için hazırlanıyoruz ve yine güzel bir organizasyonla tanıtım çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.