BEYPAZARI BELEDİYESİ PERSONELİNE ‘İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ.

Dünyada en çok iş kazaları meydana gelen ülkeler arasında ikinci sırada bulunan ülkemizde birkaç yıldır sıklıkla yaşanan işyerlerinde meydana gelen iş kazaları, burada çalışanların sağlığı ve güvenliğinin sağlanması konusunda eğitimlerin yapılması gerektiği  anlaşıldı.

Bu nedenle 28 Ocak Çarşamba günü Beypazarı Belediyesi tarafından Belediye Halkevinde İşyeri  Hekimi  Mehmet Ali  Önal tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği konularında bilgilendirme amaçlı bir eğitim programı gerçekleştirildi. İlk bölümü yapılan programa çok sayıda çalışan katıldı.Programda iş kazalarının sebepleri , kazalardan korunma yolları ve iş güvenliği konularında eğitici bilgiler verildi.İş kazalarının asıl nedeninin tedbirsizlik olduğu yeterli önlem alındığında bu kazaların yaşanma olasılığının azalacağına dikkat çekildi. İşyeri Hekimi Mehmet Ali Önal işverenin  işçileri karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gereken  tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgilendirmek ve gerekli iş sağlığı güvenliği eğitimini vermek zorunda olduğunu söyledi.

M. Ali Önal program sonunda katılanların karşılaştıkları sorunları dinleyerek sordukları soruları cevapladı. Eğitim programının devamı ilerleyen günlerde yapılacak.