ŞEHİTLER DİYARINDAN BEYPAZARINA...

Çıktığı Anadolu turu kapsamında 59 ili ziyaretinin ardından Ankaranın ilçelerinde sergilenecek Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi 05 ve 06 şubat tarihlerinde Beypazarı halkı ile buluşacak.Atatürk parkı yanında kapılarını açacak olan  Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi vatandaşlarımızın ücretsiz olarak ziyaretine açılacak.
 
''Şehitler Diyarından Anadoluya'' sloganıyla yola çıkan gezici müze Türk tarihinin destanlaşan abidelerinden Çanakkale savaşında yaşananları anlatan panaroma, heykel, eşya ve belgelerle Çanakkale ruhunu birkez daha yeni nesillere aşılamayı hedefliyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan  tüm halkımızı özellikle çocuklarımızı  Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'ni ziyaret etmeye davet etti.
Tuncer Kaplan ''Çanakkale ruhu bu milleti ayakta tutan en önemli unsurlardan biridir, yeni nesiller bu ruhtan feyz alarak yarınlara sahip çıkacak.Çanakkale bir milletin varoluş ve diriliş destanıdır. Bu vesile ile kanıyla, canıyla destanlaşan tüm şehit ve gazilerimizi birkez daha rahmet ve minnetle anıyoruz'' dedi.