BEYPAZARI ESNAFI SURİYE´LİLERE YARDIM İÇİN TOPLANDI

Beypazarı Belediyesi'nce Akropol Termal tesislerinde düzenlenen istişare toplantısında, akşam yemeği sonrası Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın 31 Mart'tan bugüne yaptığı çalışmalar ve projelerini anlatan sinevizyon filmi gösterildi.Toplantıya Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Çakıroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hamdi Ayanoğlu ve İlçenin önde gelen esnafları katıldılar.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan yaptığı açılış konuşmasında "11 Aydan bu yana Belediye Başkanı olarak sizlerin hizmetindeyim.Bu süre içerisinde Allah şahittir ki, hizmetten başka birşeyi düşünmedim.İlçemize hizmet edebilme adına koşturdum, mücadele ettim.Bir kısmını da sinevizyon gösterimizde izlemiş oldunuz. Biz Beypazarılılar olarak, Beypazarı'nda yaşayanlar olarak, farklı bir kültüre, farklı bir maneviyata, çarşı veya sanayi esnafı olarak kimseyi mağdur etmeden duyurmadan yardımımızı yapan, yoksulu mazlumu kayıran bir ahlaka sahibiz.Geçmişten günümüze kadar da bu böyle olmuştur. 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' denmiştir. Geçtiğimiz günlerde bir toplantıda Suriye'de kış aylarında yaşanan dramı izledikten sonra, böyle bir organizasyon düzenlemek istedim. Konuyu arkadaşlarımla da paylaşarak, hiç değilse bölgemizdeki, hiç değilse yakınımızdaki ihtiyaç sahiplerine, gerçekten sıkıntı içerisinde olan insanlara nasıl bir yardımımız, nasıl bir faydamız olur düşüncesiyle böyle bir programı tertip ettik ve sizleri de davet ettik. Nasıl yardımcı olur, neler yapabiliriz istişare etmek istiyoruz.Şimdiden katkılarınızdan ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Programa katılan Beypazarı esnafları ise yardım çağırısına kayıtsız kalmadı.program sonrası kimi gıda paketleri, kimi ise maddi yapabilecekleri yardımları imzalı kağıtla teslim ettiler. Esnaflar ilçemizde yaşayan Suriye vatandaşlarına iş vermek istediklerini ancak Türk vatandaşı olmadıkları için çalışma izni bulunmayan bu kişilere iş konusunda yardımcı olamadıklarını ifade ederek, ellerinden geldiğince maddi manevi yardımda bulunacaklarını belirttiler.