TÜRKİYE ŞAMPİYONU MİZGİN AY BAŞKAN KAPLAN´I ZİYARET ETTİ

2014 yılında toplam 6 altın madalyanın sahibi olarak geçtiğimiz günlerde düzenlenen Türkiye Atletizm şampiyonasından Türkiye Birinciliği ile dönen Beypazarı Anadolu Lisesi öğrencisi Mizgin Ay, antrenörü Muhsin Soysal ile birlikte Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye Şampiyonasında 16 yaş altı sporcusu olduğu halde bir üst kategori olan Yıldızlar Kategorisinde 60 metre ve 200 metrede Yıldızlar Türkiye Şampiyonu olan Mizgin Ay 60 metreyi 7.94 saniyede, 200 metreyi ise 26.02 saniyede koştu.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan başarılı sporcu Mizgin Ay'ı altınla ödüllendirirken, "Yerel yönetimler olarak spora ve sporcuya her zaman desteğimizi sürdüreceğiz.Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.Kendisini ve antrenörü Muhsin Soysal'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Antrenör Muhsin Soysal "Başkanımız Tuncer Kaplan'la başkan olmadan da istişare halindeydik ve Başkan olmadan önce de bize destek ve yardımları devam ediyordu.Kendisi Başkan seçildikten sonra da desteğini sürdürdü ve sporcumuzun başarısı giderek yükseldi.Bu tür desteklere ihtiyaç var, sporcunun iyi beslenmesi ve beslenmesine dikkat edilmesi gerekiyor.Maddi anlamda destek olmadan da bu başarılar mümkün değil. Sporcumuz Mizgin Ay 2014 yılında girdiği hiçbir yarışta geçilmeyerek üst üste 6 altın madalya kazandı. 15 yaşındaki sporcumuz 16-17 yaş grubu Yıldızlar kategorisinde yarıştı ve yine Türkiye Şampiyonu oldu.Türkiye'de şu an alt yapıdaki en iyi sporcu ve Atletizm Federasyonu da geleceğinden ümitli.Ayrıca 2020 Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi'ne seçilen sporcumuz, Ankara'da olimpiyatlar için seçilen en genç sporcudur.Hedefimiz 2020, bizlere desteğinden dolayı Beypazarı Belediyemize ve Belediye Başkanımız Tuncer Kaplan'a teşekkür ediyorum" dedi.