BOSNALI ŞEHİT ANNELERİ BEYPAZARINI ZİYARET ETTİ

     ESDER ( Esnaf ve Sanatkarlar Deneği)’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Bosnalı şehit anneleri Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ı ziyaret etti.1995'te yaşanan ve en az 8.372 Boşnak'ın hayatını kaybettiği  Bosna-Hersek'in Srebrenitsa  kentinde yaşanan sırp vahşetinde hayatını kaybedenlerin anneleri dünya kadınlar gününde Beypazarı’nı ziyaret etti.

     ESDER Genel Bşk.Mahmut Çelikus Bey'in ve Srebrenitza Şehit Anneleri Dernek Başkanı Minira SUBASK’ın da aralarında bulunduğu heyet Beypazarı Demirciler Sokak, Alaaddin Sokak ve Tarih ve Kültür evi Müzesi'ni gezdi. Bosnalılar, "Türkiye'yi çok beğendik, ilk defa geliyoruz ve Türkiye'yi gezmek bizim için hac vazifesi gibi. Türk çocukları bizim çocuklarımız, bizim eşlerimizi çocuklarımızı katledenler Türk diye katlettiler. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti güçlenirse bizlerde güçlüyüz. Uluslararası mahkemelerde hakkımızı arıyoruz ve birçok dava kazandık.

    Bizleri Beypazarı'nda ağırlayan Belediye Başkanımız Tuncer Kaplan'a çok teşekkür ediyoruz. Bizleri en iyi şekilde ağırladılar" dediler.

    Akşam saatlerinde kendilerine makamında kabul eden Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan "Her konuğumuz her misafirimiz bizim için özel, ancak bu annelerimiz şehit anası, şehit eşleri. Srebrenitsa'dan gelen konuklarımızı Dünya Kadınlar Günü'nde ilçemizde ağırlamaktan memnuniyet duydum" dedi.