ASIM’IN NESLİ AKİF’İ ANDI

Beypazarı Belediye Başkanlığının Düzenlediği İstiklal Marşının Kabulünün 94.yıldönümü etkinliğinde vatan şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan yaptığı konuşmada İstiklal Marşının içinde taşıdığı ruhun, milletimizin varoluşunun temel taşı olan özünü ifade ettiğini, bu değerlerin yeni nesillere aktarılmasının asli görev olduğunun altını çizdi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın her köşesinde canıyla, kanıyla, tüm varlığıyla bu destanı yazan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.Yüce türk milletinin yazdığı bu destanı en anlamlı kelimelerle yazıya döken vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle yad ediyorum dedi.

İstiklal marşının ne bir şiir ne de edebi bir eser olmadığını söyleyen, Tuncer Kaplan, İstiklal marşı tüm dünya üzerinde zulüm gören mazlum milletlerin umudu ve bu mazlum milletlerin zalimlere verdiği cevabıdır. Mehmet Akif’in Asım’ın nesli dediği bu yüce millet Allah’ın izni ile mazlumlara umut olmaya devam edecektir dedi.

Beypazarı Belediye Başkanlığının İstiklal Marşının Kabulünün 94.yıldönümü dolayısı ile düzenlediği programa katılan Ankara Üniversitesi Sanat Dili ve Edebiyatı öğretim üyesi doç.dr. Zülfikar Güngör İstiklal Marşının anlamını ve Mehmet Akif’in vatan ve millet sevgisini ve İstiklal marşını yazarken içinde bulunduğu ruh halini anlatan bir sunum yaptı.

Beypazarı Milli eğitim müdürlüğünün ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Mustafa Kaya ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik yarışmada dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşını okumaları ile sona erdi.