SURİYELİ VE IRAKLI TÜRKMEN SIĞINMACILARA 65 TIR DOLUSU YARDIM…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar için “Bu çaresizliğe dur de” sloganıyla düzenlenen kampanyada toplanan toplam 65 TIR dolusu yardım törenle Kahramanmaraş’a gönderildi. 

Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı’nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan,AK Parti İl teşkilatı, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan törende yaptığı konuşmada “Bu Çaresizliğe Dur De” sloganına açıklık getirerek, “Kardeşlerimiz çaresiz değil, çare sizlersiniz, çare bizleriz ve çare Türkiye” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, yağmurlu bereketli bir havada düzenlenen törenin anlamına vurgu yaparak, “Allaha hamd olsun barajlarımız dolmaya başladı. Rahatlıkla söyleyebilirim ki geçen seneye göre seviyelerimiz yüzde 5 daha arttı. Bundan son derece mutluyuz” diye konuştu. . 
AK Parti İl Yönetimi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak Suriyeli sığınmacılar ve Iraklı Türkmenler için bir araya geldiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bu AK Parti belediyeciliğinin Türkiye’de bir örneğidir. Buradan gidecek gıdalar Suriyeli kardeşlerimize feda olsun” dedi.

-TIR’LARDA NELER VAR?
Ankara’dan törenle gönderilen yeni yardımlara ise Başkan Gökçek şöyle açıklık getirdi:
“Başbakanlığımızın Suriye ve Iraklı Türkmenlere, yardım yapılmasına dair genelgesi, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimizin 13.02. 2015 tarihli 411 sayılı kararı gereği yapacağımız yardımlar şunlardır:
12 bin çift erkek ayakkabısı, 8 bin 500 çift bayan ayakkabısı, 14 bin 500 spor ayakkabısı, 5 bin çift çocuk ayakkabısı, 30 bin çift terlik, 20 bin adet kot pantolon, 20 bin adet erkek kanvas pantolon, 25 bin adet bayan tek parça elbise, 1000 adet seyyar çamaşır kurutma askısı, 1000 adet yatak tek kişilik, 5 bin adet battaniye, 2 bin adet beşik. 
Ayrıca 13 TIR beyaz eşya yardımı yapıyoruz. Yardımlar içerisinde 300 adet çamaşır makinesi, 300 adet buzdolabı, 2 bin adet set üstü ocak, 3 bin adet halı bulunuyor.
7 TIR içerisinde 11 bin 250 paket toptan 70’er kg gıda. 6 TIR Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerimizce Suriyeli ve Iraklı Türkmenlere gönderilen yardımlar var. 20 bin adet gömlek, 50 bin adet iç çamaşırı, 30 bin adet bebek zıbını, 20 bin adet kollu tişört, 20 bin adet pantolon, 20 bin adet eşofman, 150 bin adet çocuk bezi, 200 bin adet hijyenik malzeme, 50 bin adet diş fırçası, diş macunu, 20 bin adet kırtasiye seti, 20 bin adet terlik, 6 bin adet çocuk çorabı, 40 bin adet oyuncak.”

-İNŞAALLAH YAKINDA ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞURLAR
“Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Ankara İl Başkanlığı, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu bu yardımlar Ankaralı hemşehrilerimizin, Suriyeli kardeşlerimize, Iraklı Türkmen kardeşlerimize bir hediyesidir” diyen Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle tamamladı:
“İnşaallah, yakında özgürlüklerine kavuşur, bu sıkıntılardan hepsi de kurtulur diye Cenab-ı Allah’a niyaz ediyorum. Yardımlaşmanın en güzel örneklerini veren bir il olarak bunu yapmaktan da Ankaralılar adına gurur duyuyoruz. Emeği geçen yardımı olan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.”