BEYPAZARI BELEDİYE BAŞKANI TUNCER KAPLAN BASINLA BULUŞTU

Taş Mektep’te düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla 30 Mart 2014’ten bugüne bir yıllık başkanlık dönemini değerlendiren Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Beypazarı Belediye Başkanlığına seçildiği günden bugüne yoğun bir mesai harcadığını ifade eden Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan seçim kampanyasında yer alan projelere dönüp baktığında başkanlık döneminin sonuna kadar seçim sürecinde yapılacağı belirtilen projelerden daha fazlasının gerçekleştirileceğini söyledi.

Günlerce uykusuz mesai yaptığını ailesini bile ihmal ettiğini belirten Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ancak bir yıllık hizmet dönemimde vicdanım rahat çünkü gece gündüz demeden çalıştık, başkanlık makamı şikayet etme yeri değil tüm bu zorlukları bilerek bu göreve talip olduk. Vatandaşımızdan aldığımız her hayır duası bizim bu yorgunluğumuzu alıp götürüyor. Son bir yıl içerisinde oldukça yoğun bir çalışmanın içerisine girdik belki vatandaşımızla gerektiği kadar görüşme fırsatımız olmadı, esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştiremedik ama hemşehrilerimiz şunu bilmeli Beypazarı’mıza daha fazla hizmeti nasıl yapabiliriz kaygısı içerisindeyiz, her şey Beypazarı için dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan her alanda Beypazarı’mıza artı değer katmaya çalışıyoruz. Son bir yılda önemli yatırım ve hizmetleri gerçekleştirdik. Belediyemizin araç filosuna son bir yılda 27 araç katarak hizmet kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz. Önemli projelerimizde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor ve en kısa zamanda tamamlamak istiyoruz. Eski çöplük rekreasyon alanı projemizde çalışmalar devam ediyor Beypazarı için önemli bir proje mesire alanları, kent ormanları, sosyal ve spor alanlarıyla 3000 dönümlük Kent Parkına sahip olacağız.

Kültür Sarayı projemizle Beypazarı’nda büyük bir ihtiyaca cevap verecek, profesyonel sinema ve tiyatro gösteri, konserler, konferansların yapılabileceği çok amaçlı her altyapısı ile profesyonel bir hizmete kavuşacağız. Yaptığımız bu projeyi Kalkınma Ajansı katkılarıyla neredeyse belediyemize maliyet olmadan tamamlamayı ve 15 Mayıs’a kadar hizmete açmayı planlıyoruz dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan eski hastane acil servis binasının belediye ek hizmet binası olarak düzenlendiğini ve 10 gün içinde hizmete başlayacağını belirtti. Tapu Müdürlüğünün bu binanın 1. Katına taşınması ile özellikle yaşlı vatandaşların yaşadığı zorluğun sona ereceğini belirten Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Eski çocuk polikliniğinin bulunduğu binanın Fen işleri Müdürlüğü ve Araç amirliği olarak hizmet vereceğini yine bu binanın üst katını Kent konseyinin kullanacağını ve kent konseyi lokalinin de bu kısımda yer alacağını ifade etti.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan yine bu binada faaliyet gösteren Bey-Bel şirketinin belediyeye bağlı bir şirket olduğunu yine belediyenin tabi olduğu gibi resmi prosedüre uygun çalıştığını sayıştay denetimine tabi olduğunu ve belediyenin şirket kurmaktaki temel gerekçesinin daha hızlı çözüm üretmek ve hizmet kalitesini arttırmak olduğunu belirtti.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan geçtiğimiz günlerde Beypazarı’nı ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Daire başkanlarının plan ve programlarına Beypazarı’na hızlı tren ve Banliyö trenini aldıklarını bu çalışmaların tamamlanması ile Ankara-Beypazarı arası yolculuğun 35 dakikaya düşeceği müjdesini verdi.


Basın mensuplarının doğalgaz çalışmaları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan doğalgaz konusunda talihsizlik yaşadık her yıl Eylül ve Ekim aylarında alınan EPDK’nın yatırım kararları henüz alınmadı bu kararların çıkmasını bekliyoruz. Beypazarı’nda doğalgaz konusunda ilk çalışmayı önümüzdeki günlerde gerçekleştirerek İrfan Gümüşel caddesinde doğalgaz altyapısını yapmaya başlayacağız. Allah izin verirse doğalgaz çalışmalarını gerçekleştirmek istiyoruz. Beypazarımız için önemli bir kazanım olur dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Hıdırlık projesinin büyük bir proje olduğunu maliyetinin 15 milyon tl ve sadece harfiyat maliyetinin bile 4 milyon tl civarında olduğunu belirtirken çok büyük ve önemli bir proje Beypazarı’nın çehresini değiştirecek bir proje en kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak ilk kazmanın vurulmasına çalışıyoruz.Önümüzdeki dönemde çok önemli projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.Beypazarı’mıza içinde sosyal alanları, yüzme havuzları, spor alanları bulunan Aile yaşam Merkezide projelerimiz arasında yine milli parklardan tahsisini aldığımız Karagöl bölgesinde spor ve sosyal alanları ile vatandaşımızın nefes alabileceği bir projede çalışmalarımız devam ediyor.

Her şeyden önemlisi İnsani değerlere sahip olabilmek; Ankara ilçeleri içinde en büyük yardım Beypazarı’ndan

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Belediyenin sosyal yardımları ve Suriyelilere yardım kampanyaları ile ilgili sorulara şöyle cevap verdi; Allah kimseyi vatansız bırakmasın, bu yardım kampanyasını düzenlemekteki tek sebebimiz insani duygularımız, insanların yaşadığı zulüm, açlık ve sefalati göre göre duyarsız kalmamız mümkün değildi ve büyük bir gururla ifade ediyorum ki Beypazarı Ankara ilçeleri içerisinde en büyük yardımı yaptı, yardımseverlerimizin hepsinden Allah razı olsun. Sosyal Belediyecilik Başkanlığımın ilk gününden beri benim için en önemli hizmet kalemi çünkü yol, köprü, kaldırım yapabilirsiniz yapmalısınızda ama vatandaşın yüreğine dokunamadıktan sonra hiçbir hizmetin anlamı olmaz, evinde yokluk ve yoksullukla mücadele eden bir insanın evinin önündeki kaldırım çok umurunda olmaz, ilk günden beri hep söylüyorum Dualara Talibiz diye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın tüm imkanlarımızla yanlarındayız.Ayırım yapmadan her ihtiyaç sahibinin derdine derman olmaya çalışıyoruz dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan basın toplantısı sonrası basın mensuplarıyla yeni hizmete girecek olan belediye ek hizmet binasında incelemelerde bulundu.