ULAŞTIRMA BAKANI BİLGİN VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ BEYPAZARI'NDA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Ankara Eski Milletvekillerinden Şevket Bülent Yahnici ve çok sayıda davetli, arkadaşları Sami Demirbilek için Beypazarı'ndaydı.

Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın karşıladığı konuklar Tarihi Taş Mektep'te öğle yemeği yedi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'e Beypazarı ile ilgili projelerini sunan Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, tünelleri, rayları hazır bulunan banliyö treninin ilçeye gelmesi ile Beypazarı'nın Sincan ve Eryaman'da daha cazip hale gelebileceğini, İnözü Kavşağı'nda yıllardır birçok ölümlü kazanın meydana geldiğini ve acilen çözüm beklendiğini ifade ederek, çalışmalarını anlattı. Konuklar yemek sonrası yürüyerek, Beypazarı Halk Evi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yenilenebilir Enerjide Yarınlar konulu panel ve anma programına katıldılar.

Program öncesi panel için ilçemize gelen heyet, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte ETİ Soda üretim tesislerini ziyaret etti.

Beypazarı Halkevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Panelin açılış konuşmasını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin yaptı. Bakan Bilgin konuşmasında "Hüzünlüyüz, buruğuz, ama sevinçliyiz. Rahmetli Sami Demirbilek'e hayatı boyunca hep abi dedim, değerli bir dostumuzdu.Birçok özelliği ve meziyeti vardı. Onu yakından tanıyanlar bilirler, yaşarken bir insanla ilgili kanaat ve düşünceleri belirtmek farklı bişeydir ama insanların gerçek değerleri aramızdan ayrıldıktan sonra belli olur. Bazı insanlar yeri zor doldurulan insanlardır, Sami Demirbilek'te onlardan biriydi. Ölümü çok zamansızdı ve çok üzüldük. Benim kendisi ile olan ilişkim ta üniversite yıllarından başlıyor.Özel bir aile bağımız vardı ve hep iç içeydik, çocuklarımız beraber büyüdü.Allah mekanını cennet etsin, geride kalanlara sabır versin" dedi.

Ardından söz alan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise "Sami Demirbilek Üniversite yıllarından tanıdığım değerli bir arkadaşım. Milli değerlere sahip, ülkesi için çalışan parlak bir zeka.Çok şey yapmak istiyordu ancak aramızdan erken ayrıldı. Ölüm mutlak herkese gelecek. Ne bir dakika ileri, gidebilir, ne bir dakika geri gelebilir.Sami Demirbilek kardeşimizin söylenmedik sözleri olduğunu, daha çok yapacak işleri olduğunu biliyordum. Ülkemiz için, Beypazarı için birçok projesi vardı. Birçok yeri ziyaret ettiğini, destek istediğini biliyorum.Nefes aldığı hergün tuğla üzerine tuğla koymayı düşünen bir kardeşimizdi Allah mekanını cennet etsin" dedi. Herkes gelip gidecek, ancak Aşık Veysel diyorki 'Ben Giderim Adım Kalır, Dostlar Beni Hatırlasın' görüyorum ki dostları onu unutmadı. Bu programda emeği geçenleri tebrik ediyorum." dedi.

Açılış konuşmaları sonrası eski Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek'in hayatı ve arkadaşları ile anılarını anlatan bir video sunumu gerçekleştirilerek panele geçildi. Yenilenebilir Enerjide Yarınlar Konulu panele konuşmacı olarak Mustafa Atilla, Selahattin Baysal, Mustafa Dızman, Enerji Uzmanı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Prof.Dr. Osman Sevaioğlu ve Prof.Dr. Tanay Sıdkı Uyar katıldılar. Panel dolayısı ile Beypazarı'nda tüm oteller doldu.Beypazarı'nda konaklayacak olan misafirler yarın sabah Beypazarı İnözü Vadisi'nde gerçekleştirilecek kahvaltının ardından, Beypazarı gezisi yaparak ilçeden ayrılacaklar.