DÜNYADA YOK OLUYOR, BEYPAZARI SAHİP ÇIKIYOR

Beypazarı Belediyesi ‘’Akbaba Popülasyonu Devamlılık Projesi’’ ile Doğal Yaşamda Fark Yaratacak Bir Projeye İmza Atıyor.

Dünyada nesli tükenmekte olan, özellikle kırmızı listede bulunan küçük akbabalar Avrupa’da en çok Türkiye’de bulunuyor ve göç durağının son noktasını Beypazarı oluşturuyor.

Akbabaların şehir çöplüğün şehir dışına taşınması ve yerine rekreasyon alanı oluşturulmaya başlanması ile çöplük bölgesinde beslenen akbabalar beslenme konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Beypazarı Belediye Başkanlığı ve Beypazarı Belediyesi Kayı Doğa Sporları Kulübü işbirliği ile “Akbaba Popülasyonu Devamlılık Projesi “ adında bir eylem planı hayata geçiriliyor.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın bizzat takip ettiği program çerçevesinde belediye mezbahanesinden alınan özellikle kemikli hayvan artıkları , Beypazarı Belediyesi Kayı Doğa Sporları Kulübü üyeleri tarafından akbabaların beslenmeye alıştıkları bölgelere bırakılmaya başlandı. Ayrıca yuvaların olduğu belli bölgeler dikenli tel ile çevrilerek korumaya alınacak. Proje ile Beypazarı’nın bir değeri olan akbabaların popülasyonlarının devamlılığının sağlanması amaçlanıyor.

Bu bölgeyi ” Doğal Yaşam Parkı” yapmak için Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Orman Bakanlığı ile ilgili bürokratik işlemleri 2014 Kasım ayında başlatmıştı. Proje, bölgede ileride yapılması planlanan Akbaba Lokantası’nın alt yapısını da oluşturacağı için büyük önem taşıyor.


<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->