BEYPAZARI HIDIRLIK TEPE'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce projesi hazırlanan ve toplam maliyeti tam 15 Milyon Türk Lirası olan, Beypazarı Hıdırlık Tepesi'nde çalışmalar başladı. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, sorumlu mimarlarla birlikte Hıdırlık Tepe projesini inceledi.

Beypazarı'na gelen tur otobüslerinin ilk durağı olan Hıdırlık Tepesi'nin mevcut halinin ilçeye yakışmadığını, alanın büyük olmasına rağmen sadece çay içilebilen bir yer olarak kalmaması gerektiğini ifade ederek,"Beypazarı'mıza yapılan maliyeti en yüksek yatırımlardan birisi Hıdırlık Tepesi, tamamlandığında bir turizm ilçesine, turistlerin ilk uğrak yerine yakışır bir hal alacak olan bu alanda ailece piknik ve spor yapılabilecek. Sosyal ve kültürel alanların yanı sıra yeşil alanlara ağırlık verilecek. Turizmin sadece iki sokakta kalmamasını istiyorduk. Bu sorunu da çözüyoruz. Projede teleferik istasyonu da yer alıyor. Hıdırlık Tepesi'ne araç çıkışını kapatıp, Rüstempaşa'dan teleferikle ulaşım sağlayacağız. İlçeye gelen turistler Hıdırlığa çıkış için Rüstempaşa Mahallesi'ne gelecek. Dolayısıyla İmaret Meydanı ve el sanatları dükkanlarına da turist akışı olacak.

Sorunları bir bir çözüyoruz, ilçemizin önü açık. Hep söylüyorum niyet hayır, akibet hayır. Daha fazla hizmet, daha fazla yatırım, Marka Kent Beypazarı için çalışıyoruz. İlçemiz turizminin gelişmesi ve halkımızın yaşam kalitesinin artırılması adına, önemli adımlardan birisi olan Hıdırlık Tepe projesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e teşekkür ediyor, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.