BEYPAZARI'NDA ADLİ BİLİMLER GÜNLERİ

Beypazarı Belediyesi, Ankara Üniversitesi, Adli Tıp Kurumu, Adli Bilimler Derneği ve Polis Kriminal Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle Adli Bilimler Günleri düzenlendi.

Beypazarı Halkevi'nde yapılan açılış sonrası başlayan kongreye Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Onursal Başkanlık yaptı. Kongre başkanlığını Beypazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof Dr. Timur Gültekin, Adli Bilimler Derneği Başkanı Prof.Dr. İ. Hamit Hancı ve EGM Kriminal Dairesi Başkanı Kemal Pelit yaptı.

Düzenleme ve Bilimsel kurul olarak birçok doçent ve profesörün katıldığı programda öğle arası yapılan Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarı olay yeri araçları tanıtımı ve Köpek Eğitim Merkezi Dedektör Köpekleri (K9) gösterileri ilgiyle izlendi.

Kongrede katılımcılara Gıda Güvenliği ve Biyoterörizm, Adli Ziraat, Turizm, Sağlık ve Hukuk, Adli Antropoloji Çalışmaları , Adli Diş Hekimliği, Adli DNA'dan Antik DNA'ya, Turizm Bölgeleri,nde Halk Sağlığı Sorunları, Antropolojik açıdan kadın, Kriminolojide Sağlık Hukuku, Adli Jinekoloji ve Obstetrik, Çocuk ve Aile Mahkemeleri tarafından verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararları, Adli Dil Bilimi, Türkiye'deki Tarihi Eser Kaçakçılığının Uluslararası Boyutu, Adli Diş Hekimliği Uygulamaları, Sağlık Hukukunda Adli Bilişim, Adli İstatistik, Adli Ebelik ve Adli Muhasebe konularında profesör ve doçent doktorlar tarafından detaylı bilgiler verildi.