BEYPAZARI'NDA TARİHİ GÜN

Başbakan Yardımcısı Yaçın Akdoğan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve AK Parti Ankara Milletvekili adaylarının katıldığı Beypazarı Hıdırlık Tepesi Temel Atma Töreni ve Beypazarı Belediyesi Ek Hizmet Binaları açılışında ünlü sanatçı ve AK Parti Milletvekili Uğur Işılak konser verdi.

Beypazarı Hanlar Önü Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış ve temel atma törenleri, Uğur Işılak konseriyle başladı. Sağanak yağmura rağmen Beypazarılı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış ve temel atma töreninde ilk sözü Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan aldı. Başkan Kaplan Beypazarı Belediyesi olarak yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Kaplan'ın ardından söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak son bir buçuk yıllık süreç içerisinde Beypazarı’na 52 trilyonluk (eski para) yatırım yaptıklarını açıkladı. 12 trilyon değerinde 50 bin metrekarelik Hıdırlık Tepesi Projesi'ninde çalışmalarına başlandığını söyledi. Başkan Gökçek, "Bugün dev bir projenin temelini atıyoruz. Değeri 12 trilyon olan Hıdırlık Tepesi’ne 50 bin metre karelik park yapıyoruz. Özel bir proje çizildi.” dedi.

Önceki dönemlerde de Beypazarı’na birçok yatırımlar gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Gökçek, son bir buçuk yıl içerisinde ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları ise şöyle sıraladı:

“Son bir buçuk yıl içerisinde Beypazarı’na 123 bin ton asfalt attık. 27 bin 353 metrekare kaldırım çalışması yaptık. 48 kilometre tarım yolu açtık. 25 kilometre yeni yol çalışması yaptık. Bütün bu çalışmaların değeri eski parayla 32 trilyon lira, helalı hoş olsun. İrfan Gümüş Caddesi’ni yeniden düzenliyoruz. Ayrıca ASKİ olarak, 31 bin 522 metre kanal döşedik. 788 metre yağmur suyu ile 13 bin 503 metre içme suyu hattı yaptık. 1 adet depo, 1 adet kuyu, 29 adet dezenfekte ve klorlama ünitesi gerçekleştirdik. Bunların da değeri 9 trilyon lira. Ayrıca 34 adet okul, cami ve kamu kuruluşlarının çevresini düzenledik. 601 adet kent mobilyalarını şehrin farklı yerlerine yerleştirdik. Çocuklar için köyler dahil 23 adet Oyun grubu, 3 adet hanımlara için spor aleti, 1 adet koşu yolunu yine şehrin farklı yerlerine koyduk. 2 bin 345 boylu ağaç, 25 bin 144 çalı grubu, 39 bin 682 adet de mevsimlik çiçek diktik. Bu sene daha çok ekeceğiz. Onların değeri de eski parayla 10 trilyon lira.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye vereceği desteklere de değinen Başkan Gökçek, “Beypazarı’nı ve Ankara’yı arıcılığın da merkezi haline getireceğiz” dedi.

Son olarak ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan söz aldı.  Akdoğan, seçimler öncesinde muhalefetin koalisyon kurup, her geçen gün küçüldüğünü, ancak Türkiye'nin sürekli büyüdüğünü belirtti.

Akdoğan HDP'ye seslenerek, çözüm süreci kendilerinden başka sürdüren olmayacağını belirtti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP li Demirtaş’ın, kendisini Robin Hood’a benzetmesini de eleştirerek, ‘senden olsa olsa Çakal Karlos olur’ dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Başkan Gökçek’e Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan plaket takdim etti.

Başkan Kaplan tören sonrası AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Adem Ceylan ve Nevzat  Ceylan'a çalışmalarını yerinde anlatarak destek istedi.