ÇEK BÜYÜKELÇİ KAFKA VE MÜSTEŞAR KARES BEYPAZARI'NA KONUK OLDU

Beypazarı Taş Mektep'te düzenlenen geceye Beypazarı'nda yaşayan Çek vatandaşları da yoğun ilgi gösterdi. Yemekte Beypazarı Yöresel Yemeklerinden oluşan menü sunulurken, Beypazarı yemeklerinin de özellikleri konuklara anlatıldı. Ankara Türküleri ve Türk Halk Müziği'nden seçme türkülerin seslendirildiği gece de Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'a davetlerinden dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Büyükelçi Kafka, Beypazarı'nın çok etkileyici bir yer olduğunu belirterek Beypazarı'nda Yaşayan Çek vatandaşlarına gösterilen misafirperverlikten dolayı da teşekkür etti. Çek Cumhuriyeti'nden bir şehirle Beypazarı'nın kardeş şehir olmalarını desteklediğini ve gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'da Büyükelçi Kafka'ya plaket takdim ederek, kendilerini Beypazarı'nda konuk etmekten memnuniyet duyduklarını, ilçede yaşayan Çek vatandaşlarının da Belediye Başkanı olduğunu ve her zaman hizmetlerinde olduklarını ifade etti.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka ve Müsteşar Arnost Kares'e Beypazarı Belediyesi Başkanlık Konağı olarak düzenlenen ve Osmanlı Mimarisinin en güzel örneklerinden Limoncuoğlu Konağı'nı gezdirdi.