BEYPAZARI, FESTİVAL İÇİN GÜN SAYIYOR

22.Uluslararası Beypazarı Festivali 12 Haziran Cuma günü başlıyor. Beypazarı Belediyesi'nce tanıtım ve hazırlık çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğü 22.Uluslararası Beypazarı Festivali renkli görüntülere sahne olacak.

Gerçekleştirilecek festival için Ankara ve İstanbul'da oluşturulan ekiplerce tanıtım çalışmaları yapılırken, Beypazarı Maden Suyu'da, maden suyu şişeleri üzerine 100 milyon adet bastırdığı festival daveti içeren etiket ile destek veriyor.

12 Haziran Cuma günü sabahı Tarihi İpek Yolu güzergahında Ankara'dan yola çıkacak deve kervanının karşılanması ile başlayacak festivale yoğun ilgi bekleniyor. Festivale birçok il ve ilçe belediyesi kendi kültürlerini ve yöresel ürünlerini tanıtan standlarla, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Ukrayna gibi yabancı ülkelerin temsilcileri de halk danslarıyla renk katacaklar.

Festival etkinlikleri kapsamında, Kent Orkestrası, Mehteran, Türk Halk Müziği, Türk Pop Müziği, Ankara Oyun Havaları konserlerinin yanı sıra, açılacak resim sergileri, şiir dinletileri, canlı heykeller ve Ahmet Özceyhan'a ait bir kreasyonla gerçekleştirilecek defile ile festivalin sanatsal yönü ortaya konacak.

İlçe stadyumu ise Kırkpınar baş pehlivanlarının katılacağı yağlı güreşler, okçuluk, atlı okçuluk, atıcılık yarışmaları ve Türk Hava Kurumu'nun gösterilerin yanı sıra ünlü sanatçılar İzel ve Kutsi'nin katılacağı final konseri ve havai fişek gösterilerine de ev sahipliği yapacak.

Beypazarı Belediyesi'nin konuklarına bir de süprizi var. Festival süresince Beypazarı'nda herhangi bir yerden yapılan her 50 tl lik alışverişe 1 adet piyango bileti verilecek. Piyango da büyük ödül ise 1 adet Ford Tourneo Courrier otomobil.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan "Festivalle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak üzere tüm tedbirleri alıyoruz. Şehrin gürültüsünden, stresten uzaklaşmak, farklı bir gün geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı, Konserler, Halk Oyunları, Ata Sporlarımız, Yarışmalar, çeşitli gösteriler ve eğlenceli etkinliklerle, dolu dolu bir üç gün geçirmek üzere, 12-13-14 Haziran tarihlerinde Türkiye'nin açık hava müzesi Beypazarımıza bekliyorum" dedi.

Image title

Image title