BEYPAZARI FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

22.si düzenlenen Uluslararası Beypazarı Festivali renkli görüntülerle bugün başladı.

Yüzyıllar öncesi başlayan İpek yolu yolculuğunu temsilen geçtiğimiz günlerde Ankara Güvenpark’tan yola çıkan Deve kervanının Beypazarı Kapıağzı mevkiinde düzenlenen tören ile karşılanması ile start veren festivalde birbirinden ilginç programlar gerçekleştiriliyor.

Deve kervanı karşılama töreni sonrası kervana eşlik eden kortejde Cirit, Atlı okçuluk, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri, bisiklet sporcuları, animasyon ekiplerinin yanı sıra yöresel kıyafetleriyle çok sayıda vatandaş yer aldı.

Festival kapısında yoğun ilgi ile karşılaşan deve kervanında bulunan develere binmek için vatandaşlar sıraya girdi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan pedal çevirdi.

Uluslararası Ankara Bisiklet turunun ikinci etabında Kızılcahamam-Beypazarı arasında yarışan sporculara ödiüllerinin Perşembe günü düzenlenen tören ile verilmesinin ardından yarışmaya katılan sporcular için festival açılış programı kapsamında Beypazarı-Yassıhöyük etabının startını Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı Desteği ile Hayvancılık destekleme faaliyeti kapsamında festival alanında küçükbaş hayvan üreticilerine Beypazarı belediye başkanı Tuncer Kaplan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Özgür Güven tarafından keçi dağıtımı yapıldı.

Türk tarihinin önemli isimlerinden, Osmanlı imparatorluğunun kurucusu Osman Bey’in dedesi Gazi Gündüzalp’in türbesinin ziyaret edildiği festival etkinlikleri kapsamında, Mehteran Konseri katılımcılara sunuldu.Konser sonrası Gazi Gündüzalp türbesinin bulunduğu Beypazarı’nın Hırkatepe köyünde Cuma namazı kılındı.

Konserlerin, Yağlı güreşlerin, Atlı okçuluk ve Okçuluk yarışmalarının, Cirit müsabakalarının, eğlence ve oyun alanlarının yer aldığı festival dolu dolu geçiyor.

Beypazarı belediyesi ve Beypazarı genç avcılar ve atıcılar derneğinin düzenlediği atıcılık yarışmalarıda Pazar günü düzenlenecek.

Ayrıca Pazar akşamı şehir stadyumunda düzenlenecek konserde ünlü sanatçılar İzel ve Kutsi sevenleriyle buluşacak.