BAŞKAN KAPLAN'IN RAMAZAN AYI MESAJI

Değerli Hemşehrilerim;

Toplumsal dayanışma, paylaşma ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği, hoş görünün arttığı bir Ramazan ayını daha birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

11 Ayın Sultanı olan bu ay Müslüman âlemi tarafından özlemle beklenen bir aydır. Heyecanı şimdiden bizleri sarmış olan Ramazan ayı tüm bereketi ile yüreklerde mutluluk ve manevi coşkular oluşturmaktadır.

Ramazan ayı gündüzleri oruçla, geceleri teravih namazları, Kur’ an tilaveti, zikir ve şükürleri ile geçireceğimiz, ömürlerimizin en verimli mevsimidir. Dünya ve ahiret mutluluğumuzun temini için gönderilen son İlahi kelam Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayın içerisindedir. Sabır ayı olan Ramazan insanda şükran hisleri uyandıran, yoksulların,çaresizlerin halinden anlama duygusu, şuuru veren, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren bir aydır. Bu ayda kuracağımız iftar sofralarımızı yetim, öksüz, fakir ve yoksullarla paylaşırız. Biliriz ki ne zenginlik Müminler arasında bir statü oluşturur ne de fakirlik. Aksine mümin ahlakı tıpkı camide saf tuttuğu gibi her yer ve zamanda bir ve beraber olmayı esas alır. Çünkü Ramazan yardımlaşma, paylaşma, kaynaşma ve gerçekten kardeş olma ayıdır.

Ben bu vesile ile bütün Hemşehrilerimin Ramazan ayını tebrik eder. sağlık, mutluluk, huzur ve kardeşlik içerisinde bir ramazan ayı geçirmelerini Yüce Allah’tan niyaz ederim.

       Tuncer KAPLAN

Beypazarı Belediye Başkanı