BEYPAZARI’NA DOĞALGAZ PROJESİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’ın en önemsediği projelerden biri olan ve Beypazarı’na doğalgazın getirilmesi ile ilçeye önemli kazanımlar katmayı hedeflediği projede Polatlı-Sarıoba ile Beypazarı arasında döşenecek doğalgaz boru hattının döşeneceği güzergah belirlendi.

Projeyi gerçekleştirecek olan POLGAZ doğalgaz şirketi yaptığı etüt çalışmaları sonucunda boru hattının güzergahını belirledi. Polatlı-Sarıoba’dan başlayacak olan boru hattı Oymaağaç mahallesi kırı olarak bilinen bölgeyi aşarak Beypazarı’na ulaşacak.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

‘’Beypazarı’na doğalgazı getirmek en önemli önceliklerimizden birisi, kamuoyunda konu ile ilgili zaman zaman olumsuz eleştirilerin dile getirildiğini duyuyoruz, ancak Beypazar’lı hemşehrilerimin projeyi dikkatle takip ederek gerçekleşmesi için yoğun bir mesai harcadığımızı bilmesini isterim. Bu proje herhangi bir proje değil, gerçekleştirilmesi için zorlu prosedürleri aşmamız gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde şehir merkezimizde İrfan Gümüşel caddesinde ilk boru hattı döşeme işlemini gerçekleştirmiştik. Polatlı’dan ilçemize kadar uzanacak olan boru hattının güzergahının belirlenmesi de önemli bir aşamadır.Yapılan uzun etüt çalışmalarıyla gerçekleştirilen bu aşamadan sonra, Allah nasip ederse boru hattının döşenmesine başlanacak, elbette bugün yarın bitirilebilecek bir proje değil, ama Beypazarı’mız doğalgaza kavuştuğunda önemli kazanımlar sağlayacak’’