BELEDİYE BAŞKANIMIZIN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan mesajında şunları kaydetti; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazilik’ unvanı ve Mareşal Rütbesi 19 Eylül 1921 tarihinde verilmiştir."

Şehitlik ve gazilik, şereflerin en yücesidir, milletimiz için onurların en büyüğü, rütbelerin en üstünüdür. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru, güvenliği uğrunda fedakârca görev yaparken sağlıklarını yitiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir. Gazi ve şehitlerimizin ailelerinin kederlerini paylaşıyor, kazandıkları şeref ve onura gıpta ediyoruz.

Her karış toprağı şehit ve gazilerimizin emaneti olan bu aziz vatanın üzerinde millet olarak, hür ve bağımsız biçimde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak ancak bu fedakârlığın gereğini yerine getirebiliriz. Bu yüce mirasın varlığında ve birliğinde gözü olanlara karşı kardeşlik ruhunu canlı tutmak azmini, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu bilmeliyiz. Şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü sorunuyla bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenmeye ve onlara layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz.

Bütün bu duygularla, hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını yapan, fedakârlıkların en büyüğü ile tarihimize nakşeden, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü canlarını feda ederek koruyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete göç etmiş şehit ve gazilerimizi anarken, hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve esenlik diler, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”