KIRSAL KALKINMA TOPLANTISI YAPILDI

Kırsal kalkınma konusunda Beypazarı’nda yapılan çalışmalar ve yapılması düşünülen projeler hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı Halkevi salonunda gerçekleştirildi.

Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Daire amirleri, Oda Başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı toplantıda kırsal kalkınma alanında Beypazarı’na bugüne kadar yapılan hizmetler ile bundan sonra yapılacak hizmetler ve vatandaşların beklentileri dile getirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven gerçekleştirilen projelerle tarım ve hayvancılık konusunda çalışmaların devam etiğini Akkaya’da kurulan salça fabrikası gibi bölgeye hizmet verecek ve her bölgenin yetiştirdiği mahsül yelpazesinin değerlendirilebileceği tesislerin kurulması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Mahalle muhtarları ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven tarım ve hayvancılığı destekleyen projelerin devam edeceğini söyledi.

Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan yaptığı konuşmada bölgemizin siyasi temsilde bugüne kadar yaşadığı zorlukların altını çizerken gerekli siyasi güce sahip olamayan bu bölgenin Otoban ve Hızlı tren gibi pek çok fırsatı kaçırdığını bundan sonra birlikte hareket ederek bölge ekonomisini canlandırmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için önemli projelerin devam ettiğini özellikle tarımsal sulama konusunda yapılan yatırımlarla ilçe tarımının daha da gelişeceğini söyledi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan muhtarlardan gelen soru üzerine ilçede devam eden projeler hakkında da bilgi verdi.

Hırdırlık projesinin aksamaya uğradığı yönündeki eleştirilere değinen Tuncer Kaplan projenin bölgenin sit alanı olması dolayısı ile alınması gereken izinlerden dolayı yavaş ilerlediğini ancak planlandığı gibi Haziran 2016’da tamamlanacağını söyledi.