Belediye Başkanımızın Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması nedeniyle, 1981 yılından itibaren 24 Kasım gününü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamaktayız.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “ yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet: fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” diyerek öğretmenlerin görev ve sorumluluğunun önemine işaret etmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık hedefleri doğrultusunda kararlı adımlarla ilerleyerek güçlü devletler arasındaki yerini almasında, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde kuşkusuz ki siz sevgili öğretmenlerimizin katkısı yadsınamaz bir gerçektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş tüm öğretmenlerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, siz sevgili öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyorum.