Belediye Başkanımızın Mevlid Kandili Mesajı

Bu gece Mevlid Kandilini idrak etmiş olacağız. Milletimiz ve bütün İslam âlemi bu ve bunun gibi önemli gün ve gecelerimizi heyecanla beklemektedir. Hz Muhammed’in eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, O’na duyulan hasreti bir nebze de olsa dindirebilmek için Mevlid Kandilinin gelişi ile gönüller sükûnete erişmiştir.

Yaratılmışların en şereflisi, hatta yaratılma sebebi olan Hz Peygamber (s.a.v.) dün olduğu gibi bugün de insanlık için en güzel örnek ve modeldi. “O, bizim içimizden bize gelmiştir.” 

Ne var ki, örnek almak için örnek alınacak şeyin doğru anlaşılması gerekir.

Onu sevmek ve örnek almak, sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin muhtelif yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilmesi gerekmektedir.

O “İman etmedikçe cennete giremezsiniz Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız” buyurarak sevginin, imanın bir gereği olduğunu ifade etmiştir. Sevgi ve iman toplumsal barışın temel direğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli hemşehrilerimin ve tüm islam aleminin mübarek Mevlid Kandilini Kutluyor hayırlara vasile olmasını diliyorum.

Tuncer Kaplan

Beypazarı Belediye Başkanı