Beypazarı Belediyesi Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Beypazarı Belediye Başkanlığı toplumsal sağlık alanında vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik eğitim seminerlerine devam ediyor. Bugüne kadar çeşitli konu ve başlıklarda ilgili uzmanlarca verilen seminerlerin bir yenisi bugün Halkevi salonunda gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerin konusu Aile içi şiddet ve öfke kontrolü idi. Konusunda uzman isimlerin katıldığı seminerde aile içinde yaşanılan şiddet olaylarının sebepleri, sonuçları alınması gereken önlemlerle ilgili katılımcılara bilgiler verildi.

Toplumsal sağlığımızı tehdit eden en önemli sorunun şiddet olduğunun altını çizen uzmanlar, şiddete karşı mücadelenin çocukluktan başlaması gerektiğini, aile ve eğitim kurumlarının çocukları şiddetten uzak yetiştirmede en önemli unsurlar olduğunu söylediler.

Fiziksel, Psikolojik, Cinsel ve Ekonomik şiddetin toplumun her kesiminde yaşandığını ve giderek arttığını belirten uzmanlar yeni yapılan yasal düzenlemeler hakkında da bilgiler verdi.