Ey Şehit Oğlu Şehit

O gün yine Dünya’nın dörtbir yanından yan yana vahşet için saf tutan emperyalizme ve vahşi sömürü çıkarları için bir araya gelen, bir milleti yok etmekle beraber, mazlum milletlerin umudunu boğmayı hedefleyen, Akif’in ‘’Tek dişi kalmış Canavar’’ dediği sözde medeniyete karşı, Allah’a tam bir teslimiyet içerisinde, imanı ve inancıyla, küçücük bedenleri ve kocaman yürekleriyle daha onücünde, onbeşinde gözünü vatan, millet, bayrak ve Allah yolunda kırpmadan verebilen yiğitlerin destanıdır Çanakkale;

Çanakkale sadece bir zafer değil, mazlumun, zalime üstün gelmesi, umudun yeşermesi, öldü sanılan bir milletin dirilmesi, islam coğrafyasının farklı iklimlerden inançlı insanların, bir ve beraber olarak zulme dur demesidir.

Çanakkale Destanının 101. Yılında Çanakkale’nin taşında toprağında canıyla, kanıyla bu destanı yazan yiğitler yüzyıl öncesinden bize sesleniyor ve diyorlar ki;

‘’İnanın, en zor anlarda bile inanın çünkü Allah İnananların yanındadır’’

Bugün bu ruha en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz. Bir ve Beraber olmanın önemini bir kez daha anlıyoruz.

Dün Çanakkale’de yanyana karşımıza dikilen zihniyet, bugün ihanet şebekeleri vasıtası ile emellerini gerçekleştirmeye çalışırken, bize düşen görev, Çanakkale’nin yiğit kahramanlarına layık olabilmektir.

Unutulmamalıdır ki; her karış toprağı şehit kanıyla ıslanan bu topraklar kolay kazanılmadı ve kaybedilmeyecek.

Bu büyük destanın 101. Yılında tüm Çanakkale’den, Sarıkamış’a, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

                                                                          Tuncer Kaplan

                                                                Beypazarı Belediye Başkanı