Arıcıya Destek Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Beypazarı Belediyesi işbirliği ile ikinci etapta arıcılar kovanlarına kavuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ve Beypazarı Belediye Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında 18 Usta Arı yetiştiricisine 360 Arı kovanı verildi.

''Ankara Çok Ballı'' sloganıyla gerçekleştirilen proje ile Ankara ve ilçelerinde Arıcılığın geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, vatandaşlarımızın isdihdam edilerek ekonomik kazanç elde etmesi hedefleniyor. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen projenin ilk aşamasında boş kovan verilen Usta Arıcılardan elde edilen yeni oğullar ikinci aşamada Arıcılığa yeni başlayan üreticilere Arılı kovan olarak veriliyor.Proje kapsamında bugüne kadar Beypazarı'nda arı üreticisi 34 vatandaşımıza toplam 680 kovan verilmiş oldu.