Ey Resul, Ümmetin Senin İzinde

Beypazarı Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğünün işbirliği ile gerçekleştirilen ''Kutlu Doğum Haftası'' dolu dolu etkinliklerle başladı.

Atatürk parkında Yatılı Kur'an Kursu yararına gerçekleştirilen kermes ve Kutlu Doğum Haftası açılış programına Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı Müftüsü Abdulmuttalip Pese ve çok sayı vatandaş katıldı.

Törende vatandaşlara hitabeden Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan şunları söyledi 

''Değerli Peygamber Dostları,

Peygamber Efendimizi anmak, anlamaya çalışmak daha yakından tanımak için buraya teşrif eden siz değerli misafirlerimizi saygıyla selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum. Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri münasebetiyle 14-20 Nisan haftası 1989 yılından bu yana KUTLU DOĞUM HAFTASI adı altında ülkemizin her köşesi ve aziz milletimizin yaşadığı her ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmaktadır. Amaç Hz. Peygamberimizi sadece Camilerde değil, uygun her mekânda onun şanına yakışan bir şekilde anmak ve anlamaya çalışmaktır.

Peygamberimizin Müminlere İlahi fermanı şudur; “Birbirinize kin ve nefret beslemeyin, haset etmeyin. Kardeş olun. Kusur araştırmayın arkadan çekiştirmeyin.”
“Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tövbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.”

Allah Dünyayı İnsanlara, bizi de birbirimize emanet etti. Emanete ihanet insana yakışmaz. Birlikte yaşama ahlakı açısından Peygamberimiz Mümin Başkalarıyla hoş geçinir, başkasıyla hoş geçinmeyen kimsede hayır yoktur” diyerek Mümin’i ne güzel tarif etmiştir. Güzel Ahlakı tamamlamak, güzellikleri yaymak için gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin 1445. Yılı olan 2016 yılı Kutlu Doğum Haftamızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” 1 hafta boyunca da çeşitli etkinliklerle Kutlu Doğum Haftası programını gerçekleştireceğiz.''

Tasavvuf sanatçısı Mustafa Caymaz ve grubunun seslendirdiği ilahiler vatandaşlardan beğeni topladı.

Pazar günü gerçekleştirilen ve Tarihi Suluhanda açılışı yapılan Tezhip sergisi ve Atatürk parkında gerçekleştirilen Mehteran Konseriyle etkinlikler dolu dolu devam ediyor.