Beypazarı Ahilik Kültürü Beyaz Perde de

Ankara Kalkınma Ajansı ve Beypazarı Belediye Başkanlığı işbirliği ile Beypazarı'nda gerçekleştirilecek "Ahilik ve Esnaf" konulu kısa film yarışması için çekimler başladı.

Ahilik konusunda Anadolunun önemli bir kültüre sahip merkezlerinden biri olan Beypazarı geçmişten günümüze yaşattığı Ahilik birikimiyle kısa filmcilere ilham kaynağı oluyor.

Ahilik ve Esnaf konusu ile düzenlenen kısa film yarışmasının startı verildi. Beypazarında farklı ekiplerin gerçekleştireceği kısa film çekimleri sonrasında önümüzdeki günlerde yapılacak gösterimlerle hazırlanan kısa filmler seyirci ile buluşacak.

Ankara Kalkınma Ajansı ve Beypazarı Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen kısa film yarışmasına katılacak sinemacıları ve ESDER Başkanı Mahmut Çelikus'u ağırlayan Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarının bu konuda önemli bir birikime ve kültüre sahip olduğunu belirterek, dünden bugüne taşıdığımız bu kültürü tanıtmak adına bu yarışmada hazırlanacak filmlerin ilçemizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum dedi.