Gazi Gündüzalp'e Muhteşem Anma Töreni

Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey'in dedesi, Etruğrul Gazi'nin babası Gazi Gündüzalp Beypazarı'nda düzenlenen törenlerle anıldı.

Gazi Gündüzalp'in Beypazarı'na gelişini temsilen Atlılar ve okçulardan oluşan ekibin şehre girişi ile başlayan etkinlikler kapsamında, Mehter Takımı eşliğinde ve Ankara Seğmenlerinin katılımı ile yapılan tören kortejini takiben Atatürk Parkında devam etti.

Beypazarı İlçe vaizi tarafından yapılan dua ile başlayan törende mehteran konseri ve seğmen gösterileri gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında Beypazarı Belediyesi Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde Gazi Gündüzalp'ten başlayarak Türk tarihinin akışı ve Gazi Gündüzalp'in Türk Tarihindeki yeri anlatıldı.

Etkinlikler Gazi Gündüzalp'in türbesinin bulunduğu Hırkatepe mahallesinde devam etti.