BEYPAZAR'INDA DAMIZLIK KOÇ DAĞITIMI YAPILDI.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı ve Beypazarı Belediyesinin işbirliğiyle 113 kişiye kurayla 216 damızlık koç dağıtıldı. Damızlık koçlar ile küçükbaş hayvan ırkı ıslah edilerek daha kaliteli hale getirilecek.

Beypazarı Hayvan pazarında yapılan koç dağıtım töreninde İlk kur’ayı çeken Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınmaya verdiği öneme işaret ederek: "Köylerimizin, kırsal kalkınma manasında daha iyi noktaya gelebilmesi için elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kişi başına 2 koç vereceğiz. Koçlarınız hayırlı olsun, küçükbaş hayvancılığımız daha da gelişsin." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven ise Beyparındaki koç dağıtımının bir ilk olduğuna dikkat çekerek, geçtiğimiz yıl teke dağıtımı gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Güven, Ankara'nın tüm ihtiyaçlarını masaya yatırdıklarını ihtiyaçlara yönelik projeler yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: "Damızlık koç dağıtımı, hem birlik hem de vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleri aracılığıyla gelen talepler değerlendirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'nin değişik bölgelerinde damızlık koç desteği veriyor. Ama Ankara'da bu destek verilmiyordu. Biz de bu projeye müdahil olduk. Allah nasip ederse hedefimiz önümüzdeki 2 yıl içinde Ankara'da damızlık koç vermediğimiz yetiştirici bırakmayacağız. Bu sene 215 damızlık koç veriyoruz. Projenin amacı, küçükbaş hayvan ırkını daha kaliteli hale getirmek ve ıslahına destek olmak" dedi