BEYPAZARI HALKI DEMOKRASİ NÖBETİNDE TAM NOT ALDI.

Beypazarı Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan, “ Demokrasi nöbeti “ aksamadan devam ediyor. Beypazarı Belediyesinin düzenlemiş olduğu Türk Bayrakları ile bezenmiş kalabalık bir araç konvoyu ile yapılan demokrasi konvoyu sonrasında Hanlarönü Meydanı’nda toplanıldı.


Beypazarı imam Hatip Ortaokulu öğrencisi Havvanur uzunoğlu (10) istiklal marşının tamamını okuyarak, geceye ayrı bir renk kattı.


KAYMAKAM SEYİTOĞLU: ” ADIMLAR BİRLİK BERABERLİK RUHU İÇİNDE ATILACAK “


Hanlarönü Meydanında yapılan demokrasi nöbeti’nde vatandaşlar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan demokrasi nöbetinde Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu , “Beypazarı halkı her zaman dik duruşu ile bu günde vatanına sahip çıktı gelecekte de çıkacaktır. Bu kutsal yürüyüşümüzü ben de canı gönülden kutluyorum, demokrasi nöbetinizi tebrik ediyorum. Eminim ki birlik ve beraberlik ruhu içerisinde önemli adımlar atacağız. Hepinize saygılar sunuyorum. Destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum “ dedi.


NECİP FAZIL’IN ŞiiRİ MEYDANI ÇOŞTURDU..


Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da , Necip Fazıl Kısakürek in “ Zindan’dan Mehmedime mektup şiiri ile başladığı konuşmasında,


“Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!


Ölsek de sevinin, eve dönsek de!


Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!


Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!


Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!


Aslında bugün tamda bu şiiri yaşıyoruz bugün bu programın hep beraber olmamızın öyle güzel anlamı var ki Allah hepinizden razı olsun “ dedi


SİYASET ÜSTÜ BİR NÖBET…


Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, vatandaşın demokrasiye sahip çıkmasının siyaset üstü bir olay olduğunu, asla siyaset karıştırılmadığını belirterek, Milli duyguların ön planda olduğuna dikkat çekti. Başkan Kaplan şöyle devam etti : “15 temmuz dan sonra yapacaklarımız bu vatana ihanet edenlere hesap sormaktan başka birşey olmayacak. Bu sözü hepinizin huzurunda veriyorum. Ben belediye başkanı olarak elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu asla siyasi bir düşünce değildir. Burada bütün parti temsilcileri ile aynı düşüncede olduğumuzun kanıtı da, aynı yerde ülkemiz ve bayrağımız için aynı düşüncede olduğumuzun kanıtıdır. İnşallah rabbim bize bu olayları tekrar tekrar yaşatmaz. Burada sizin bu duruşunuz, bu birlik ve beraberliğiniz, kardeşliğiniz olduktan sonra bu ülke sarsılmayacaktır.”


BEYPAZARI ÖRNEK BİR YER


Beypazarı’nın sergilediği duruş ile örnek olduğuna dikkat çeken Başkan Kaplan, “Birlikten kuvvet doğar sözü boşuna söylenmemiştir. Milli meselelerde hep beraber olduktan sonra, siyasi bir düşünce ile hareket edilmedikten sonra, Beypazarı bu birlik ve beraberliği ile her zaman örnek olacaktır dedi. Yapılan konuşmalar ardından, Nevzat Arslan hoca eşliğinde Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi, Sonrasında şehitler ve birlik beraberlik için İlçe müftüsü Abdulmuhtalip Peşe tarafından dualar edildi. Kuranı kerim tilaveti ve dualar sonrasında vatandaşlar Demokrasi nöbetine geç saatlere kadar devam ettiler.