Evsel Katı Atık Transfer Merkezi Çalışmaları Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin talebi ile Beypazarı Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen 5.000 m2'lik alanda Evsel Katı Atık Transfer Merkezi inşaat çalışmaları başladı.

Evsel Katı Atık Transfer Merkezi inşaatının tamamlanması ile Sincan Çadırtepe'de bulunan ve nakli Beypazarı Belediye tarafından gerçekleştirilen çöp transfer işlemine son verilecek.

Beypazarı Belediyesi çöp naklini yeni yapılan Evsel Katı Atık Transfer Merkezi'ne gerçekleştirirken, bu merkezden çöplerin Ankara'ya transferini Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek.

Evsel Katı Atık Transfer Merkezi, yerleşim yerlerini çevre ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek uzaklıkta olan, bölgedeki hakim rüzgar yönü transfer istasyonundan yerleşim bölgesine doğru olmayan, ana yola ulaşımı kolay olan, karayoluna uzaklığı  en az 5 km en fazla 10 km olacak şekilde olan ,transfer istasyonu kurulacak bölgenin imar durumu gözden geçirilerek ilerleyen zamanlarda konut alanı ve ticari kullanım amaçlı imara açılmayacak, yer altı su havzalarını yer üstü su kaynaklarını kirletmeyecek bölgede, Kuyumcu Tekke mahallesinde  bulunan Mülkiyeti Belediyemize ait 422 parseldeki  5.000m² lik alanda kuruluyor.