Şampiyon'dan Başkana Teşekkür Ziyareti

Beypazarı'nın gururu ve Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın her zaman destekleriyle yanında olduğu şampiyon sporcumuz Mizgin Ay Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ı makamında ziyaret eden Mizgin Ay kendisine spor yaşamında sağladığı katkılardan dolayı Belediye Başkanına teşekkür etti.

 Bu sezon 21 Türkiye rekoru kıran ve son yıllarda Türk atletizminde altyapıdan yetişen en iyi sporculardan biri olan Mizgin Ay, 3 senedir belediyenin kendisine çok önemli destekler ve katkılar sunduğunu, bu başarısında en büyük desteği Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın verdiğini ve bu destekleri ömrü boyunca hatırlayacağını, minnetle anacağını belirti.

Mizgin Ay ile birlikte Belediye Başkanını ziyaret eden, Mizgin Ay'ın antrenörü Muhsin Soysal ise ziyarette şunları söyledi;

Önemli olan sporcuya gelişim dönemlerinde destek vermek, sporcu Avrupa dünya şampiyonu olduktan sonra sahip çıkan çok oluyor. Bir de o zaman desteğe ihtiyacı kalmıyor. Tabii sporcunun her zaman manevi desteğe ihtiyacı vardır. Maddi desteğe ihtiyaç kalmıyor. O nedenle spor altyapısına destek vermek, şampiyon sporcuya destek vermekten daha önemli.Altyapı olmazsa, altyapıya destek olmazsanız. Destek verecek şampiyon sporcu bulamazsınız.Mizgin Ay'ın bu sezon son 8 ayda kırdığı Türkiye Rekorları;

60 metre yıldızlar ve gençler salon Türkiye rekoru

200 metre yıldızlar ve gençler salon Türkiye rekoru

400 metre Yıldızlar salon Türkiye rekoru

100 metre Yıldızlar Türkiye rekoru

400 metre Yıldızlar Türkiye rekoru

4*100 yıldızlar ve gençler Türkiye rekoru

4 *400Yıldızlar Türkiye rekoru

Mizgin Ay şu an itibariyle 9 Türkiye rekorunun sahibi ve bu rekorları toplam 21 defa kırdı. Mizgin bu sezon Fenerbahçe Spor kulübüne transfer oldu Fenerbahçe adın yarışmalara katıldı. Fenerbahçe'nin Yıldız Genç ve a takımında yarışmakta, 16 yaşında Fenerbahçe a takımında yarışan tek sporcu. Sporcuma verdiği desteklerden dolayı başta belediye başkanımız Tuncer Kaplan, Beypazarı Kaymakamı Suat Seyitoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bilgiç, ilçe Spor Müdürlüğü Baha Tekin ve ismini sayamadığım destek veren herkese çok teşekkür ediyorum verilen bu destekler boşa gitmeyecek, 2020 olimpiyatlarında devşirme olmayan tabandan yetişen Anadolu çocuğu Mizgin Ay, madalya alarak destek verenleri gururlandıracak.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da Mizgin Ay ve Antrenörü Muhsin Soysal'ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, yetenekli ve başarılı kardeşlerimize destek olmak bizlerin görevi, her alanda gençlerimize sahip çıkarak onları başarıya giden yolda desteklemeliyiz, Mizgin kardeşimiz elde ettiği başarılarla zaten bizleri fazlası ile gururlandırdı ama inanıyorum ki daha pek çok önemli başarıya imza atacak, katılacağı şampiyonalarda ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak, her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, kardeşimize başarılar diliyorum dedi.