SİNEMA ATÖLYESİ BEYPAZARINDA


İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi (STF) “Sinema Atölyesi” bu kez Beypazarı Belediyesi işbirliğiyle 13-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Beypazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve İKÜ Araştırma Görevlisi Nagihan Çakar Bikiç’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projede; İKÜ STF Sinema-Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Küçükerdoğan, yönetmen Doru Nitescu, Doç.Dr.Okan Ormanlı, Yrd.Doç.Dr.Perihan Taş Öz, Araştırma Görevlisi Şirin Erensoy ve yönetmen Ahmet Bikiç eğitim verdi.

Eğitim programının ardından; lise öğrencilerinden oluşan 25 katılımcı, Ahmet Bikiç'in genel yönetmenliğinde Aşık Şefkati'nin yaşamını anlatan bir belgesel film çekti.

Beypazarı Sinema Atölyesi kapsamında, çekilen "Aşık Şefkati" belgeselinin galası 31 Mart Cuma günü saat 15.00'te Beypazarı Kültür Merkezi'nde yapılacak. Galada katılımcı ve eğitmenlere sertifika ve plaketleri verilecek.

SİNEMACILAR KEŞFEDİLİYOR

İstanbul Kültür Üniversitesi Sinema Atölyesi kapsamında 2006 yılından beri Türkiye’nin çeşitli illerinde sinema eğitimi veriliyor. Belediyelerle işbirliği içerisinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen eğitimlerin en önemli amacı, ilgili bölgelerin toplumsal ve kültürel birikimlerinin yöre insanları tarafından filme aktarılmasını sağlamak.

İKÜ'nün büyük ilgi çeken projesiyle yörelerin görsel ve kültürel bir hafızasının oluşmasına katkı sunulması da amaçlanıyor.

Daha önce Mardin, Gaziantep ve Adana-Çukurova’da gerçekleştirilen sinema atölyeleri kapsamında bir çok kurmaca ve belgesel film çekilmiş, sinemaya ilgi duyan ancak olanak bulamayan bir çok gencin sinema ile tanışıp bu alanda üretim yapmasına olanak verildi.