BAHARIN HABERCİSİ HIDIRELLEZ KUTLANDI

Beypazarı’nda Hıdırelez nedeniyle düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Beypazarı Belediyesi ile  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve toplumsal kültürümüzün önemli değerlerinden birisi olan ‘’Hıdırellez’’ Doğan Gürbüztürk Park’ında gerçekleşen etkinlikle kutlandı.

Halk oyunları gösterileri, miniklerin seğmen oyunları ve geleneksel çocuk oyunlarının gösterimi yapılan etkinlikte Hıdırellez çoşkuyla kutlandı.

Etkinlikte konuşma yapan Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ‘’ Hıdrellez Bayramı'nın Türklerde asırlardan bu yana devam eden bir gelenektir. Bugün Türk geleneğinde kutlanan mevsimlik bayramlardan bir tanesidir. İnanışa göre bugün Hızır Aleyhisselam ile İlyas Aleyhisselamın buluşma günüdür. Yaz mevsiminin başlangıcı nedeniyle bugünün insanlara bolluk, bereket ve sağlık getireceği inanılır. Ve asırlardır insanlarımız bugünde dilek ve dualar edip yılın kendilerine iyilikler getirmesini dilerler. Hıdrellez Bayramı, insanlık tarihinde çok eski zamanlardan beri kutlanmaya devam ediliyor. Bizde bu kültürü devam ettiriyoruz ‘’ dedi.