HAVUÇ SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİ

Beypazarı Kaymakamlığı, Beypazarı Belediye Başkanlığı, Beypazarı İlçe Tarım Müdürlüğü ve Beypazarı Ziraat Odası Başkanlığı ortaklığında yapılan 1. Havuç Sempozyumu Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

İlki bu yıl düzenlenen sempozyuma Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tarım Ürünleri Ticari Başkanı Hakan Çalış, Ankara Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü Başkanlığından Prof.Dr  Sara Dolar, Prof.Dr Filiz Ertunç ve Prof Dr. Şerife Bayram, Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsünden Dr. Aynur Karahan ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Uzmanı Yakup İncesu konuşmacı olarak katıldı.

Sempozyumda Beypazarındaki tarım alanlarında yetiştirilen ürünler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Beypazarı tarım sektörünün, ilgili paydaşlar arasında bilgi alışverişinin sağlanması, sektörün sorunlarının ortaya konması ve sorunlara çözüm sağlayacak politikaların geliştirilmesi gibi konular ele alındı.