TÜRK HALK MÜZİĞİ GENÇLİK KOROSU KONSER VERDİ


Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu Beypazar’ında bir konser verdi.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->


Mustafa Cankara Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konserde Şef Hasan Basri Dumlupınar yönetimindeki koro Çanakkale türkülerinin yanı sıra, Anadolu’nun farklı yörelerine ait birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi. Koronun söylediği türküler kadar, saz sanatçıları tarafından icra edilen saz taksimleri de izleyicilerden büyük alkış aldı. Koro konserin finalini “Türkiyem” türküsü ile yaparken, izleyiciler de türküye ayakta alkışlayarak eşlik ettiler.

Konser sonrası konuşan Şef Dumlupınar Çanakkale Zaferi’ni kazandığımız önemli bir ay içerisinde olduğumuza dikkat çekerek, “Çanakkale Zaferi ile başlayıp Kurtuluş Savaşı ile sona eren milli mücadelemiz sonunda Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Sanatımıza ve sanatçımıza değer veren ve gönülden destekleyen Beypazarı Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.