KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA DUYURULUR

Basın Açıklaması

En sonuncusu 02.08.2017 tarihinde olmak kaydıyla geçtiğimiz günlerde gazetecilik ve habercilik adı altında bozuk türkçesi ve yazım hataları ile dolu haberler gün gazetesi web sayfasında yayınlanmak suretiyle Belediye Başkanımız Sayın Tuncer Kaplan'a saygısızca ve mesnetsizce saldırılarda bulunulmuştur.

Buna vesile olan çevreler  tarafımızca bilinen, sizlerce de malum olan geçmişi kin ve hırsla dolu,hala birilerinden  öc alma peşinde olan,derdi memleket değil şahsi hesap görmek olan çok eski dönemde halkın teveccüh ettiği fakat şu an bu teveccühe layık olmadığını şimdi de ve geçmişte yaptığı icraatlarla da gösteren kişi ve kişilerce yaptırılmıştır.

En son bugün yapılan/yaptırılan haber de "Gizlilik" ve "Şahsa Özel" yapılmış olan tebliğler  yine aynı yayın organının sözde editörü tarafından haber sayfasında yayınlanmış/yayınlatılmıştır.

Çünkü gerçek gazeteciler şunu bilirler ki şahsa özel yapılmış tebliğler soruşturma aşamasında ise soruşturma gizliliğine riayet sebebiyle yayınlanmaz/yayınlatılmaz. Ayrıca Danıştay’a sevk edilmiş konu sonuçlanmadığı ve itiraz aşamasında olduğundan dolayı kesinleşmiş bir sonuç oluşmadığından "Masumiyet Karinesi Gereği" kimseyi suçlayıcı aşağılayıcı ve bulunduğu makamı küçük düşürücü haber yayınlayamaz/yayınlatamaz.

02.08.2017 Tarihi itibarı ile Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığına Beypazarı Belediye Başkanlığı olarak bu haberin yapılmasına sebeb olan sahıs/şahıslar ve haberi yapan sözde editör Mehmet Acar hakkında devam eden soruşturmanın şeffaflık ve gizliliğine uymamak,şahsa özel evrakı belgeyi 3. Şahıslarla paylaşmak gerekçesi ile Suç Duyurusunda bulunduğumuzu tüm kamu oyuna ve değerli hemşehrilerimize saygı ile duyuyuruz.

Kendilerini gazeteci sıfatı ile kamufle etmeye çalışarak hadsizlikle birilerinin şahsi intikam duygularına tetikçilik yapmaya çalışanlar, kesinleşen herhangi bir mahkeme kararı olmadan, kendilerini yargı mercileri yerine koyarak suç isnadında bulunanlar şunu bilmelidir ki adalet yerini bulacaktır.

Bugün çeşitli iftiralarla tek amacı Beypazarı’na hizmet etmek olan insanları rencide etmeye çalışanlar, kişisel hırs ve intikam duygularıyla yeri geldiğinde memleketimize gelecek hizmetlerin bile önünü kesmeye çalışanlar ve onların tetikçileri halkımızın vicdanında  ve mahkemelerimizde yargılanacak hak ettikleri muameleyi göreceklerdir.

Tüm çirkin girişimlerinize rağmen ‘’halka ve hak’ka hizmet aşkımızda bir anlık bir tereddüdümüz olmayacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.