OMBUDSMAN BEYPAZARLILARLA BULUŞTU


Ombudsman Beypazarlılar ile buluştu. Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi.

Halkevi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçisi Yahya Akman, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı İhsan Şener, İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, Beypazarı Belediye Başkanımız Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Alp Giray Yapar, diğer kamu kurumu amirleri, ilçe mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Kamu Baş Denetçi Şeref Malkoç, ‘’Selçuklunun, Osmanlının bu güzel şehrinde sizlerle olmaktan son derece mutluyum. Kamu denetçiliği kurumu, vatandaşın devletle sorunlarını çözmek için idareye yol gösteren, vatandaşa avukatlık yapan bir kurumdur. Bu yüzden ilçenize geldik bu kurumumuzu muhtarlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve vatandaşlarımıza anlatalım. Kurumumuz Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kurumlardan birisidir. Kurumumuz 2012 yılında kuruldu ve çalışmaya başladı. Kurumumuz, idareciler ve vatandaşların arasında oluşabilecek sorunların mahkemeye gitmeden çözülmesini sağlamaya çalışan bir kurumdur. Bu yüzden işleyişteki aksaklıklarda oluşan sıkıntıların hepsini bize iletebilirler. Her türlü ortamda bize ulaşmanız mümkün ister mektup yazarsınız, ister elektronik ortamlardan bize ulaşabilirsiniz. Yeni bir kurum olduğumuzdan dolayı pek tanınmıyoruz. Zamanla kurumumuz tanındıkça vatandaşımızla devlet arasındaki sorunlarda mahkemelerimize daha az iş gidecektir. Kurumumuzun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.