23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sabah saat 09:00 da Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan tören, Beypazarı İlçe Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Stadyumda düzenlenen törene Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ramazan Çalım, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Sezen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, İlçe Spor Müdürü Baha Tekin, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık yaptı.”23 Nisan 1920 nin manası çok derindir.Bu milletin hiçbir vesayete boyun eğmeyeceğinin, milli iradenin üstünde hiçbir gücün kabul edilmeyeceğinin ilan edildiği tarihtir 23 Nisan.23 Nisan 1920 Türk milletinin dış güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde adım attığının ilk emaresidir” dedi.

Şiirler ve konuşmaların ardından ilçede eğitim veren okulların gösteri grupları sırası ile halk oyunları gösterilerini sergilediler. Tören bitiminde Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan adına öğrencilere kalemler hediye edildi.